jueves, 15 de octubre de 2009

Pujada al puig del Teix (1062m)

El cap de setmana passat varem anar d’excursió amb uns quants integrants del grup de triatló. La intenció era passar-ho bé i disfrutar de la naturalesa de l’illa. Al final l’objectiu es va complir.

En un principi només volíem fer el camí de l’Arxiduc, però una vegada que fórem a dalt vérem que podíem pujar al Teix.

L’ascenció al Teix és una de les excursions més típiques de Mallorca. El circuit comença vora el camp de futbol de Valldemossa i acaba a l’altre extrem del poble baixant per un camí forestal anomenat son Moragues.

A les nou del matí n’Ana Mora, na Xisca, na Mari, na Mercé, n’Aron, en Sergio, en Jose Manuel, en David i un servidor començarem l’ascensió. Una vegada arribats al pla del Pouet na Mari i n’Aron tornaren arrere. La resta dels membres seguirem pujant.

Quan arribarem a l’anomenat Racó Perdut varem deixar el camí de l’Arxiduc per començar l’ascensió al Teix. L’entreforc es troba senyalitzat amb una gran fita de pedres. La pujada no és molt difícil però un poc tècnica i d’allà fins al cim hi ha uns 40 minuts aproximadament.

Una vegada coronat el cim vérem el vèrtex geodèsic i ens férem la típica foto del cim. Llàstima que les vistes no foren molt bones per la immensa massa de boira. El descens fou més fàcil i al final decidírem baixar per les cases de son Moragues.

L’excursió fou molt gratificant i em va recordar quan ho fèiem amb bicicleta de muntanya amb els companys de s’escapada.

Esperem que no sigui la darrera excursió i que hi hagi molts de dies com aquets.

No hay comentarios: