martes, 26 de mayo de 2009

L'alimentació

Una de les coses més importants quan fem esport i a vegades no ens hi mirem gaire és l’alimentació durant el període d’entrenament i la competició. Son molts els articles que ens trobem per Internet sobre l’alimentació i l’esport. 

Durant tot l’any he pogut comprovar que em d’anar menjant molt variat i també intentar menjar un poc de tot. No sols menjar carn, pasta, peix sinó llegums, verdures etc... Però si una cosa ens fa falta durant la nostra dieta és el dolç. A molts d’articles podreu observar que no és bo abusar de les grasses saturades, però trobo que al nivell que estem i al nivell que competim ens podem permetre qualsevol cosa. Segur que molta gent no estarà d’acord amb el meu pensament però considero que si el cos et demana un aliment que no sigui tan saludable, doncs ens ho podem permetre les vegades que volguem. 

Trobo que cada un coneix el seu estomac i sap molt be el que pot menjar i el que no pot. En el meu cas i els qui em coneixen, saben que no puc menjar aliments que siguin molts pesats, com per exemple salses, espècies... Abans d’una cursa o d’un entrenament intento menjar coses fàcils de digerir i menjar poc. Se que és un error però a mi em va bé. L’any passat la nit abans de l’iroman vaig sopar d’un plat de pasta no molt quantiós i el mati vaig berenar d’un cafè amb un suc. 

Cada un sap el que és millor o és pitjor, però el que si estem d’acord és que l’alimentació és molt important, encara que jo moltes vegades no en faci cas.


martes, 19 de mayo de 2009

Lesions


Ens falten poc dies i la carrega de volum d’entrenaments ens comença a passar factura.

La setmana passada em vaig notar una punyida al genoll esquerra i em va deixar un parell de dies aturat. Tinc les mateixes molèsties que l’any passat però aquesta vegada el mal no és tan intens.

El problema em ve del múscul sartori i també del recte intern de la cuixa. L’explicació que em varen donar fou que el vast extern està massa carregat i quan te sobrecarrega la cama estira de la resta dels músculs, i com que tinc la part interna de la cuixa un poc més dèbil és carrega i em fa mal el genoll.

Espero que aquestes molèsties em fugin aviat i poder estar al 100*100 d’aquí a un parell de dies.

lunes, 11 de mayo de 2009

Triatló Porto Colom


El cap de setmana passat vaig córrer per tercer any consecutiu el triatló de Porto Colom. La participació d’aquest any era més nombrosa al considerar-se classificatori per el campionat d’espanya de triatló de grups d’edat i també amb la categoria d’elit. Això ens permetia que el tram de bicicleta es podia fer drafting. 

Enguany vaig esta molt content amb el resultat obtingut durant la cursa. El tram de l’aigua ho vaig fer amb un temps de 24:46, dintre la meva línea.
Una vegada sortit de l’aigua vaig poder agafar un grup nombrós de ciclistes. Quan vaig veure que ningú no tirava del grup vaig decidir posar-me al davant. La sorpresa fou que ningú del grup em va seguir i em vaig marxar sol. Al cab de uns quilòmetres vaig poder enllaçar amb un petit grup que ens va permetre fer un bon tram de bici. El temps que vaig fer per recórrer 44 km fou de 1:15:04. Una vegada deixada la bici venia el tram de córrer.

Els 10Km em varen sortir amb un temps de 42:45, a una mitja de 4:17 el quilòmetre.

Finalment de 125 participants vaig quedar a la posició 29 i en el meu grup d’edat vaig quedar el 9. 

Vull donar les gràcies a tota la meva família per venir a animar-me i també a n’en Toni Mesquida. Destacar la participació de’n Joan Albert “Moro” que també ho va fer molt bé.